Continutul si importanta lui

Creeaza continut de calitate.

Continutul publicat pe site-ul tau are o importanta deosebita. Nu doar ca un continut actualizat si util pentru utilizatori ii va determina pe acestia sa se intoarca in site si sa converteasca in repetate randuri dar, mai mult, vei evita sa fii penalizat de catre algoritmul Panda.

Fa-ti o strategie de content marketing, creeaza continut la intervale regulate, ai grija sa fie util si relevant pentru specificul afacerii tale, ofera si accepta guest posturi pe site-uri de pe nisa pe care activezi, creeaza o pagina de FAQ pentru site-ul tau si promoveaza-ti site-ul prin toate canalele de marketing disponibile: Social Media, Newsletter, email marketing, Facebook Ads, AdWords etc.

Atentie la sursele de backlink-uri.

Backlink-urile sunt si vor fi inca cel putin cativa ani, un semnal puternic pentru Google, prin care confer site-urilor o anumita pozitie la cautare. Google a confirmat faptul ca foloseste o tehnologie bazata pe inteligenta artificiala, numita RankBrain, pentru a sprijini procesul de cautare. Zvonurile spun ca de fapt Rank Brain este motorul care intretine algoritmul de cautare Hummingbird, recunoscut oficial in 2013.

Ei bine, aceasta tehnologie are nevoie de anumite semnale pentru a invata sa recunoasca locul pe care un site trebuie pozitionat. Backlink-urile sunt unul dintre aceste semnale. In combinatie cu Hummingbird, avem de-a face si cu Penguin, care penalizeaza site-urile cu un profil de backlink-uri construit artificial, cu legaturi pe site-uri irelevante, spam in comentarii si pe forumuri, directoare sau din site-uri care nu sunt agreate de catre Google.

Pentru a evita penalizarile si a construi treptat un profil de backlink-uri puternic, ai nevoie sa creezi legaturi relevante, naturale sau care, cel putin, sa para naturale, spre toate paginile site-ului tau si sa monitorizezi in permanenta profilul, pentru a nu fi tinta atacurilor competitiei sa a unor persoane rau intentionate.

Atentie la penalizarile Google

Penalizarile Google sunt un subiect sensibil dar daca nu discutam despre acestea, nu inseamna ca vor trece de la sine. La SilkWeb credem ca e mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca folosim si recomandam doar tactici corecte si etice in construirea si dezvoltarea unui site eCommerce.

In primul rand, ai de-a face cu algoritmul Panda, care te penalizeaza pentru nerespectarea regulilor de continut: articole duplicat, copiere de imagini aproape in totalitate de pe alte site-uri, site-uri neactualizate, densitatea crescuta a cuvintelor cheie, broken links (paginile 404). Pentru a preveni aceste penalizari, ai nevoie sa rezolvi toate problemele pe care ti le-am indicat anterior si sa te axezi pe continut original, de calitate.

In al doilea rand, este algoritmul Penguin care vizeaza profilul de backlink-uri al site-ului tau. Aici trebuie sa te concentrezi pe respectarea regulilor impuse de webmasterii Google: evitarea spam-ului in comentarii si pe forumuri, evitarea link-urilor de pe site-uri fara legatura cu nisa ta sau de pe cele neagreate de catre Google (site-urile pentru adulti, jocuri de noroc etc.), link-uri din directoare etc.